EQUILOG CAROLINA TOBRANT

Carolina bor på en hästgård i Kungsbacka tillsammans med sin sambo Carl-Johan Elofsson som tävlar på elitnivå inom hoppning. De har flertalet tävlingshästar hemma och tillsammans med deras beridare utbildar dem alltifrån unghästar till äldre hästar. Tillsammans äger de en till gård där de bedriver en avelsverksamhet som ligger i närheten där de får 3-4 föl per år. På gården har de träningar på olika nivåer samt anordnar förberedande löshoppning inför exempelvis 3-årstest. För mer information se www.alltförhästen.se 


Carolina har i hela sitt liv intresserat sig för hästar och deras rörelseapparat och anatomi bakom. Carolina är sedan 2008 certifierad massör på human och våren 2017 tog hon examen från Uph-education, Utbildningscentrum för professionell häst, hund och humanvård. Carolina är utbildad hästfysioterapeut efter den tvååriga utbildningen. Skolan UPH står under statlig tillsyn, vilket ger en ökad seriositet och trygghet till våra kunder. Under 2 år fördjupar man sig i hästens muskulatur, senor, ligament, inre anatomi och biomekanik. Man blir mjukdelsspecialist på häst, samt får certifiering i D9-kompetens, vilket gör att man också blir en tillgång på kliniker. Under dessa två åren får man också en utbildning i massage, stötvåg (shockwawe), djupvåg, laser och elektroterapi. 


Carolina försöker ständigt utbilda och skaffa sig mer kunskap och erfarenhet genom olika typer av kurser och utbildningar både för häst och ryttare. 

"Detta ger mig en bredare kunskap och jag eftersträvar alltid efter ny forskning och information."


Carolina fastnade lite extra för elektroterapin då hon såg vad den kunde göra på människor. Lite mer fakta om diadynamiska strömmar finner du här nedan:


Elektroterapi är en uråldrig behandlingsform som gör att man kan behandla hästarnas muskler och nerver på cellnivå. Elen är såpass stark att det också kommer åt den djupa muskulaturen på häst som till exempel djupa bäcken muskulaturen som många hästar har problem med. Elektroterapi fungerar på muskler, senor, ligament och leder. Den kan ta bort svullnader, påskynda läkningen av sår och det finns en bedövande ström för punkter där hästen visar en smärtreaktion. El-maskinen har två olika sorters strömmar, Diadynamiska strömmar och Galvanström. Detta gör att jag kan behandla både nerv- och muskelceller.

allt för hästen

På vår gård i Fjärås ca 4 mil söder om Göteborg bedriver vi träning-, tävling-, försäljning-, förmedling- och tillridningsverksamhet. Vi som driver gården är Carl-Johan Elofsson och Carolina Tobrant samt vår beridare Jimmy Duangpradap. Vi utbildar hästar inför matchning mot Championat och tävling. Carl-Johan har flertalet placeringar och vinster upp till 1,40cm och planerar att starta 1,50cm i år. 

Carl-Johan jobbade tidigare med konvalescensträning på både rid- och travhästar. Är du nyfiken på att se filmer från tävlingarna så ska du följa oss på youtube. Klicka HÄR för att se samtliga filmer.

Carl Johan har ett flertal sponsorer bakom sig. Såsom KE:s Bussar, NH Resebyrå, Swea energi, Sofiero, NDF däck och fälg och TH Pettersson AB. 

Läs mer på www.alltförhästen.se